פרוייקטים

היכן ביתי
במשך למעלה מ-25 שנה אני מצלם ועורך סרט תיעודי, שהפך לסדרה,  שאני מתכוון להמשיך ולקדם בנושא "הבית", בין אם מדובר בבית הפרטי ובין בקשר למושג הבית הלאומי, ישראל. קרוב לוודאי שהנושא הזה, שבו אני עוסק מזה שנים רבות, קשור לעובדה שנאלצתי לעזוב את ביתי שלי כבר בגיל חמש. מאז אני נודד מבית לבית. "הבית" על משמעותיו המגוונות מעסיק אותי שנים רבות ובעצם איננו נותן לי מנוח, משל הוא קורא לי להמשיך לספר ויהי מה.

לעמוד הבית: היכן ביתי

לוי אשכול ראש הממשלה האזרחי

בשנת 2014 התחלתי לצלם ולראיין נשים וגברים שעבדו/הכירו את לוי אשכול, ראש הממשלה השלישי של מדינת ישראל. את פרויקט התיעוד הזה יזם וקידם שביט בן אריה, ששימש במשך מספר שנים כמנכ"ל עמותת יד לוי אשכול, אשר פועלת מבית אשכול בירושלים. מהראיונות שצילמתי ערכתי 90 סרטונים המספרים את סיפורו של אשכול האדם והמנהיג. באופן אישי אני מרגיש שזכיתי לספר, את סיפורו של אחד המנהיגים הטובים, המסורים והאנושיים ביותר שקמו לעם היהודי.

עכו
מאז ומתמיד נדמתה עכו בעיני לעיר מזרח תיכונית טיפוסית הנלחמת על זכותה להראות שונה ואחרת, כאילו רק בטעות מצויה בתחום השיפוט הישראלי (בתכנית החלוקה של האו"ם משנת 1947, הייתה אמורה עכו להיכלל בשטח המדינה הערבית שתקום). יופיה האקזוטי של העיר העתיקה נובע מהשילוב של מורשת היסטורית הניבטת מהמבנים העתיקים שנשתמרו והים שלחופו שוכנת העיר. המקום גם מספק מבט בפסיפס מרתק של דמויות: יהודים, ערבים מוסלמים ונוצרים.
במשך השנים צילמתי בעכו בהזדמנויות שונות סרטים וכתבות במסגרות כאלו ואחרות. ועדיין הסרט המלא והארוך על עכו ממתין לזמנו המתאים.

כניסה לדף עכו.

קרקס ללא גבולות
אמנות הקרקס היא שילב בין ספורט לא-תחרותי לאמנות, מסגרת המבוססת על אמון הדדי ושיתוף פעולה, התגברות על פחדים ופעילות שמטרתה העיקרית לגרום לאנשים לחייך. הסרט "קרקס ללא גבולות" עוסק בשיתוף פעולה בין שני קרקסי נוער מישראל ומהולנד. מהמפגשים עם חברי הקרקסים אפשר להרגיש את הפוטנציאל הגלום באמנות הקרקס לחולל שינוי בלבבות המשתתפים והצופים גם יחד. "קרקס הגליל" עושה זאת דרך מפגשים שבועיים של ילדים ובני נוער ערבים ויהודים באזור כרמיאל. "קרקס פוהה" ההולנדי מנסה לשלב ילדים בני מהגרים משולי החברה ההולנדית עם בני נוער משכבות חברתיות מבוססות. במפגש של חברי קרקס פוהה ההולנדי עם בני הנוער והמדריכים של קרקס הגליל לומדים ההולנדים על בעיות הזהות שאיתם מתמודדים ישראלים ועל הדימיון המפתיע בעבודה החברתית הנדרשת גם פה גם שם. בעיני רוחם מבקשים מארגני המפגש הבינתרבותי של שני הקרקסים לחולל שינוי תודעתי בחברה.

כניסה לדף קרקס ללא גבולות.

×

שלח הודעה :